Επιστροφή στα σχολεία.

Η στροφή προς την εξ αποστάσεως μάθηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 αύξησε τις επιθέσεις και επέτρεψε στους χάκερ να διεισδύσουν στα σχολικά δίκτυα. Κατά τον μήνα Ιούλιο, οι εβδομαδιαίες κυβερνοεπιθέσεις από χάκερ σε εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς οργανισμούς είναι διπλάσιες σε σύγκριση με τον μέσο όρο άλλων κλάδων.

«Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας καθηγητής, μαθητής ή γονέας να κάνει κλικ σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” που δημιουργήθηκε από έναν εγκληματία του κυβερνοχώρου και μια επίθεση ransomware θα μπορούσε ξεκινήσει. Η εκπαίδευση και έρευνα είναι μακράν ο κλάδος με τις περισσότερες επιθέσεις, σημειώνοντας αύξηση 114% τα τελευταία δύο χρόνια», σχολίασε ο Omer Dembinsky, Data Group Manager της Check Point Software.

Συμβουλές προστασίας για μαθητές και γονείς.

 1. Μην κάνετε κλικ σε άγνωστους συνδέσμους, είτε είστε στον υπολογιστή είτε από το κινητό σας.
 2. Εάν είστε γονέας, επενδύστε σε αξιόπιστα προγράμματα γονικού ελέγχου.
 3. Διατηρήστε το λειτουργικό σας σύστημα ενημερωμένο.
 4. Να προγραμματίστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας (backup)
 5. Διαλέξτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης 12 τουλάχιστον χαρακτήρες
 6. Να ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) ή πολλών παραγόντων (MFA).
 7. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε στικάκια USB φίλων / άλλων παρά μονο αν είστε 100 σίγουροι πως δεν εχουν πρόβλημα.
 8. Μην κοινοποιείτε προσωπικές πληροφορίες πουθενά και για κανένα λόγο.
 9. Να κάνετε λήψη περιεχομένου μόνο από αξιόπιστες πηγές που μπορούν να επαληθευτούν.
 10. Προσοχή στο όνομα της ιστοσελίδας ή στην διεύθυνση mail του αποστολέα. Ορθογραφικά λάθη σε email ή ιστότοπους δείχνουν πως το ποιο πιθανό να πρόκειται για ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing)
 11. Απενεργοποιήστε ή μπλοκάρετε την κάμερα και το μικρόφωνο της συσκευής σας. Να γίνεται ενεργοποίηση μόνο όταν είναι απαραίτητη η χρήση τους.
 12. Μεγάλη προσοχή με τους κοινόχρηστους φακέλους και αρχεία. Να κάνετε τακτικούς ελέγχους των δικαιωμάτων των χρηστών με τους οποίους μοιράζεστε κοινά αρχεία και φακέλους.
 13. Κάντε κλικ μόνο σε συνδέσμους από αξιόπιστες πηγές. Όταν βρίσκεστε στην πλατφόρμα διασύνδεσης με το σχολείο, κάντε κλικ μόνο σε συνδέσμους που κοινοποιούνται από τον οικοδεσπότη.
 14. Πριν κάντε κλικ σε ένα σύνδεσμο αφήστε το ποντίκι σας για 2 δευτερόλεπτα πάνω στον συνδεσμο και ελέξτε την διεύθυνση. Αυτά τα 2 δευτερόλεπτα θα σας σώσουν.

Πως μπορούν τα YubiKey να σας βοηθήσουν.

Τα φυσικά κλειδιά ασφαλείας της Yubico, παρέχουν την δυνατότητα πιστοποίησης με έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων (2FA) ή πολλαπλών παραγόντων (MFA). Δεν έχουν χακαριστεί ποτέ προσφέροντας την απόλυτη ασφάλεια. Μπορείς να αγοράσεις το κλεδί σου από το κατάστημα μας. Αν δεν ξέρεις ποιο ειναι το κατάλληλο κλειδί για τις ανάγκες σου μπορείς να απαντήσεις στο σύντομο κουίζ και θα σε βοηθήσουμε να βρεις το κατάλληλο κλειδί για σένα.

 

Μοιράσου το άρθρο!

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404