Βιομηχανίες και Κυβερνοασφάλεια.

Κυβερνοασφάλεια και βιομηχανίες. Ένας αναδυόμενος στόχος για κυβερνοεπιθέσεις. H παραγωγή πατωμάτων που κάποτε προστατεύονταν από παλαιού τύπου συστήματα ή συστήματα κλειστού δικτύου είναι πλέον ψηφιοποιημένα και ανοιχτά σε μεγαλύτερη πρόσβαση και κίνδυνο.

Ως αποτέλεσμα αυτού, οι βιομηχανίες αρχίζουν να παίρνουν μια πιο επιθετική στάση όσον αφορά τη διασφάλιση των πληροφορικών τους πληροφορικής (IT) και επιχειρησιακής τεχνολογίας (OT) για να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε κρίσιμα δεδομένα και συστήματα, αλλά και να προστατεύσουν την ακεραιότητα της πνευματικής ιδιοκτησίας. (IP), τα αναλώσιμα εξαρτήματα καθώς και το λογισμικό της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Χωρίς αυτά τα μέτρα, οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ενός μέσου κόστους παραβίασης δεδομένων ύψους 4,24 εκατομμυρίων δολαρίων — αν και αυτό το ποσό είναι ακόμη πολύ μικρό σε σύγκριση με το κόστος του απρογραμμάτιστου χρόνου διακοπής λειτουργίας, το οποίο τώρα φτάνει τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Έρευνα κυβερνοασφάλειας.

Μια πρόσφατη έρευνα για την κυβερνοασφάλεια στον κλάδο της βιομηχανικής παραγωγής αποκάλυψε ότι το 75 % των κυβερνοεπιθέσεων καταλήγουν σε διακοπή παραγωγής. Στο 43% των περιπτώσεων διακοπών, η παραγωγή σταμάτησε για περισσότερες από 4 ημέρες – και φυσικά δεν αναφέρθηκε η έρευνα στον αντίκτυπο των κυβερνοεπιθέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

«Η προληπτική διασφάλιση της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού μας ήταν ένα σημαντικό βήμα, καθώς τα σωστά ελεγμένα και εγκεκριμένα προϊόντα βασίζονται στους πελάτες μας που τα αγοράζουν και τα χρησιμοποιούν». – Chad Lloyd, Διευθυντής Αρχιτεκτονικής Cybersecurity για Διαχείριση Ενέργειας, Schneider Electric.

Πηγή: Yubico / Melanie Green

Μοιράσου το άρθρο!

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404