Οι βάσεις δεδομένων του κλάδου.

Οι βάσεις δεδομένων του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης περιέχουν επίσης προσωπικές πληροφορίες επικοινωνίας, όπως αριθμούς τηλεφώνου, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και διευθύνσεις κατοικίας.

Αύξηση των παραβιάσεων στην υγειονομική περίθαλψη.

Το 2015 και το 2016 έγιναν τα χρόνια με κατακόρυφη αύξηση των παραβιάσεων στην υγειονομική περίθαλψη. Μια μελέτη του Ponemon Institute δείχνει ότι σχεδόν το 90% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης υπέστησαν παραβιάσεις δεδομένων και σχεδόν οι μισοί από αυτούς, το 45%, είχαν περισσότερες από πέντε παραβιάσεις δεδομένων μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια.

Τα κυριότερα σημεία προβλημάτων για τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης που συμμετείχαν στη μελέτη ήταν οι αμελείς ή απρόσεκτοι υπάλληλοι (69% των ερωτηθέντων), οι εισβολείς στον κυβερνοχώρο (45% των ερωτηθέντων) και η χρήση μη ασφαλών φορητών συσκευών (30%). Μεταξύ άλλων πηγών παραβίασης δεδομένων, μπορούμε επίσης να αναφέρουμε σφάλματα τρίτων, κακόβουλους εσωτερικούς χρήστες και κλοπές.

Η νομοθεσία για την ασφάλεια δεδομένων.

Η νομοθεσία για την ασφάλεια δεδομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και οι βέλτιστες πρακτικές του κλάδου απαιτούν την ενσωμάτωση ισχυρών μέτρων φυσικής ασφάλειας, μέτρων λογικής ασφάλειας και μέτρων συμμόρφωσης από τους οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης.

Διαχείριση δεδομένων υγείας.

Οι διαχειριστές δεδομένων υγείας πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι πληροφορίες που χειρίζονται είναι ασφαλείς έναντι πειρατείας, αμέλειας ή ακούσιας μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης και η καλύτερη μορφή ασφάλειας είναι η χρήση κλειδιών ασφαλείας YubiKeys που αντιπροσωπεύονται αποκλειστικά από τη SmartManagement.

Πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών.

Οι εταιρείες πρέπει να διασφαλίζουν ότι γνωρίζουν ποιος, πότε και γιατί έχει πρόσβαση στα δεδομένα των ασθενών και οι ασθενείς θα πρέπει να το απαιτούν. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή αξιόπιστες διαδικασίες καταγραφής. Οι διαδικασίες αυτές παρακολουθούν τα αιτήματα πρόσβασης και τη χρήση δεδομένων, ώστε να εντοπίζονται τόσο οι πιθανοί κίνδυνοι όσο και να είναι ανιχνεύσιμη η χρήση.

Μια πολύ εύκολη και ανιχνεύσιμη λύση έρχεται με τη μορφή των YubiKeys, μια μορφή φυσικού κλειδιού σύνδεσης που λειτουργεί ως επαλήθευση της ταυτότητας του χρήστη κατά την είσοδο σε οποιονδήποτε λογαριασμό. Πρόκειται για ένα βήμα παραπέρα στη διαδικασία της 2FA, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει εκείνη τη στιγμή τη διαδικασία σύνδεσης και αποκλείει τρίτους από την κλοπή στοιχείων σύνδεσης, καθώς η πρόσβαση τότε απαιτεί σε κάθε περίπτωση το φυσικό κλειδί του χρήστη.

Μέλλον ασφάλειας υγειονομικής περίθαλψης.

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι να είναι ασφαλής.
Παρ’ όλα αυτά, για να παραμείνουν τα δεδομένα των ασθενών ιδιωτικά και εμπιστευτικά, οι βέλτιστες πρακτικές απαιτούν από τους διαχειριστές δεδομένων υγείας να ελέγχουν αδιάκοπα την ασφάλεια.

Μοιράσου το άρθρο!

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404