Εγγραφή ενός Yubikey;

Για να χρησιμοποιείστε το Yubikey πηγαίντε στις ρυθμίσεις ασφαλείας της υπηρεσίας και επιλέξτε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA).

Yubikeys – Γιατί είναι η μέγιστη ασφάλεια;

Με το Yubikey μπορείτε να μετατρέψετε μια μονάδα USB σε κλειδί ασφαλείας. Αυτή η μέθοδος 2FA απαιτεί να εισαγάγετε το κλειδί στον υπολογιστή σας (ή να τη σαρώσετε με το τηλέφωνό σας) και να πατήσετε ένα κουμπί για έλεγχο ταυτότητας.

Πανίσχυρη επιλογή, καθώς οι εισβολείς δεν μπορούν να κλέψουν μια φυσική συσκευή τόσο εύκολα όσο μπορούν να έχουν έναν κωδικό πρόσβασης ή έναν κωδικό ασφαλείας που αποστέλλεται μέσω email.

Τι είναι ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων;

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA), είναι μια μέθοδος σύνδεσης που απαιτεί από εσάς να ολοκληρώσετε δύο βήματα επαλήθευσης για να συνδεθείτε σε έναν λογαριασμό.

Συμβατές συσκευές, εφαρμογές, πλατφόρμες

Το YubiKey συνεργάζεται με εκατοντάδες εφαρμογές, συσκευές και πλατφόρμες στον κόσμο επιτρέποντας έτσι την ασφαλή πρόσβαση σε εκατομμύρια διαδικτυακές υπηρεσίες. Πλήρη κατάλογο μπορείτε να δείτε εδώ.

Οι συνέπειες κάποιου που κλέβει τους λογαριασμούς σας;

Ανάλογα με τον λογαριασμό, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποιος να κλέψει τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού, να μάθει προσωπικά στοιχεία για την οικογένειά σας, να μπορεί να ποζάρει όπως εσείς στα κοινωνικά μέσα κλπ.

Επειδή πολλοί από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς μας είναι συνδεδεμένοι, ένας κλέφτης που έχει πρόσβαση ακόμη και σε έναν, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για λογαριασμούς email, καθώς οι εισβολείς μπορούν να στείλουν email επαναφοράς κωδικού πρόσβασης για άλλους λογαριασμούς, στα εισερχόμενα email σας.

Πως χρησιμοποιώ το κλειδί σε ένα υπολογιστή;

Εισάγετε το Yubikey σε μια θύρα USB και απλά ακουμπήστε το ώστε να επιβεβαιώστε πως δεν είστε κάποιος απομακρυσμένος hacker αλλά ο χρήστης .

Τι είναι ένα κλειδί ασφαλείας;

Ένα κλειδί ασφάλειας είναι μια φυσική συσκευή που μπορείτε να χρησιμοποιείτε αντί για το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας για να συνδέεστε στους λογαριασμους, υπολογιστές, σέρβερ και κινητά. Καθώς χρησιμοποιείται παράλληλα με ένα δακτυλικό αποτύπωμα ή ένα PIN, ακόμη και αν κάποιος έχει το κλειδί ασφάλειας, δεν θα μπορέσει εισέλθει χωρίς το PIN ή το δακτυλικό αποτύπωμα που θα δημιουργήσετε.

Γιατί το SMS δεν ενδείκνυται;

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων βάσει SMS δεν θεωρείται ιδανικός επειδή κάποιος θα μπορούσε να κλέψει τον αριθμό τηλεφώνου σας ή να υποκλέψει τα μηνύματα κειμένου σας.

Ένας εισβολέας θα μπορούσε να σας πλαστοπροσωπήσει και να μετακινήσει τον αριθμό τηλεφώνου σας σε ένα νέο τηλέφωνο σε μια απάτη μεταφοράς αριθμού τηλεφώνου. Αυτή είναι η πιο πιθανή επίθεση.

Ένας εισβολέας θα μπορούσε να υποκλέψει μηνύματα SMS που προορίζονται για εσάς. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να πλαστογραφήσουν έναν πύργο κυψέλης κοντά σας ή μια κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την πρόσβασή της στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για την προώθηση μηνυμάτων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση μιας άλλης μεθόδου δύο παραγόντων, μιας που δεν μπορεί να γίνει κατάχρηση τόσο εύκολα από τις εθνικές πολιτείες και δεν είναι ευάλωτη εάν ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας σας δώσει τον αριθμό τηλεφώνου σας σε κάποιον άλλο.

Πως χρησιμοποιώ το κλειδί σε συσκευές Android;

Σε Android συσκευές που υποστηρίζουν τη λειτουργία NFC απλά ακουμπήστε το Yubikey στη συσκευή για να ολοκληρωθεί η αυθεντικοποίηση.

Γιατί χρειάζεστε έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων;

Οι κωδικοί πρόσβασης, από μόνοι τους συχνά δεν επαρκούν για την προστασία των λογαριασμών σας. Υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι τεμπέληδες με τους κωδικούς πρόσβασης. Κάνοντας κοινά λάθη κωδικών πρόσβασης , όπως η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης παντού, χρήση κωδικών με μικρή πολυπλοκότητα, διευκολύνετε την παραβίαση των λογαριασμών σας.

Εάν χαθεί το κλειδί σας θα κλειδωθείτε έξω από τον λογαριασμό σας και θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία για βοήθεια σχετικά με την ανάκτηση του λογαριασμού σας. Συνιστούμε πάντα να προστατεύετε τον λογαριασμό σας με ένα επιπλέον YubiKey. Το πρόσθετο YubiKey μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρικό κλειδί σε περίπτωση που το κύριο YubiKey σας έχει τοποθετηθεί λάθος ή χαθεί. Εάν δεν έχετε προσθέσει ένα εφερδικό YubiKey, συνιστάται να προσθέσετε μια άλλη μορφή 2FA στους λογαριασμούς σας.

Ναι. Συνιστούμε πάντα να έχετε περισσότερα από ένα YubiKey. Με αυτόν τον τρόπο το ένα κλειδί μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρωτεύον κλειδί και το άλλο ως εφεδρικό κλειδί . Η σημασία της ύπαρξης ενός εφεδρικού κλειδιού είναι πολύ σημαντική. Η κατοχή ενός εφεδρικού κλειδιού σάς παρέχει τη διαβεβαίωση ότι εάν χάσετε το κύριο κλειδί σας, δεν θα έχετε πρόσβαση σε σημαντικούς λογαριασμούς όταν τους χρειάζεστε περισσότερο. Με άλλα λόγια, με ένα εφεδρικό κλειδί δεν χρειάζεται να φοβάστε ότι θα αποκλειστείτε από οποιονδήποτε λογαριασμό και δεν χρειάζεται να περάσετε από μια μακρά διαδικασία ανάκτησης και επαλήθευσης ταυτότητας για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό.

Η καταχώρηση ενός εφεδρικού κλειδιού είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία με την καταχώρηση του πρωτεύοντος κλειδιού σας. Επισκεφτείτε τη διεύθυνση yubico.com/setup για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής των YubiKeys σας. Αφού προσδιορίσετε το συγκεκριμένο YubiKey που θέλετε να ρυθμίσετε, επιλέξτε τις υπηρεσίες στις οποίες θέλετε να καταχωρήσετε το YubiKey σας και απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες.

Συμβουλή: Η καλύτερη στιγμή για να καταχωρήσετε τα εφεδρικά κλειδιά σας είναι ταυτόχρονα με το κύριο κλειδί σας. Καταχωρίζοντας όλα τα κλειδιά σας ταυτόχρονα, πρέπει να επισκεφτείτε κάθε υπηρεσία μόνο μία φορά, ενώ εξαλείφετε την πιθανότητα να χάσετε το πρωτεύον κλειδί σας πριν έχετε την ευκαιρία να καταχωρήσετε τα εφεδρικά κλειδιά σας.

Το YubiKey λειτουργεί απευθείας out of the box. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε λογισμικά ή προγράμματα οδήγησης για να λειτουργήσει το YubiKey, καθώς εναπόκειται στον πάροχο υπηρεσιών να εφαρμόσει υποστήριξη για το YubiKey. Επομένως, οι οδηγίες εγκατάστασης διαφέρουν από υπηρεσία σε υπηρεσία. Στις παρακάτω οδηγίες βήμα προς βήμα, καλύψαμε τα βασικά για την εγγραφή του YubiKey σας σε μια υπηρεσία που υποστηρίζει τα πρωτόκολλα OTP και WebAuthn/FIDO2 .

Λάβετε υπόψη ότι η αρχική ρύθμιση πρέπει συνήθως να γίνει μέσω υπολογιστή. Σας συνιστούμε επίσης να ρυθμίσετε το κύριο YubiKey καθώς και το Εφεδρικό κλειδί σας ταυτόχρονα.

  1. Έχετε έτοιμο το YubiKey καθώς και το Εφεδρικό κλειδί σας.
  2. Συνδεθείτε στην υπηρεσία (δηλαδή ιστότοπους και εφαρμογές) στην οποία θέλετε να προσθέσετε το YubiKey. Βεβαιωθείτε ότι η υπηρεσία υποστηρίζει κλειδιά ασφαλείας.
  3. Βρείτε τις ρυθμίσεις λογαριασμού της υπηρεσίας και, στη συνέχεια, αναζητήστε ασφάλεια . Από εκεί θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε μια επιλογή για 2FA/MFA ή προσθήκη κλειδιών ασφαλείας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η διαδικασία μπορεί να διαφέρει μεταξύ των υπηρεσιών.
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες που δίνονται από τον πάροχο υπηρεσιών.
  5. Καταχωρίστε το κύριο YubiKey και το Εφεδρικό κλειδί σας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερους προσαρμοσμένους οδηγούς για το πώς να ρυθμίσετε το YubiKey σας μέσω του καταλόγου Works with YubiKey . Αναζητήστε την υπηρεσία στην οποία θέλετε να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, κάντε κλικ σε αυτήν και θα προωθηθείτε στη σελίδα καταλόγου της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το YubiKey με iPhone 7 και νεότερα με τα κλειδιά μας που διαθέτουν υποδοχή Lightning και NFC. Λάβετε υπόψη ότι μόνο τα iPhone 7 και νεότερα υποστηρίζουν NFC με τον τρόπο που απαιτείται για χρήση με τα YubiKeys. Το NFC σε παλαιότερα μοντέλα iPhone λειτουργεί μόνο με το Apple Pay. Για να εργαστείτε με ένα YubiKey, το NFC πρέπει να έχει δυνατότητες ανάγνωσης και εγγραφής . Επομένως, τα iPhone παλαιότερα από το iPhone 7 είναι συμβατά μόνο με το YubiKey 5Ci (Lightning) . Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να ασφαλίσετε τη σύνδεση του iPhone σας με ένα YubiKey.

Θύρα Lightning
Για iPad με θύρα lightning, το YubiKey 5Ci θα λειτουργεί όπως και τα iPhone. Το YubiKey 5Ci θα λειτουργεί με την εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας Yubico.

Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα Lightning, καθώς το Lightning είναι MFI (κατασκευασμένο για iPhone) και επομένως ενδέχεται να μην λειτουργεί. Οι μετατροπείς θα πρέπει να λειτουργούν με OTP και Fido U2F, ωστόσο δεν το συνιστούμε.

Θύρα USB-C
Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το YubiKey σας με οποιεσδήποτε υπηρεσίες υποστηρίζουν το Yubico OTP σε iPad μέσω USB-C. Εάν διαθέτετε iPad Pro, σημειώστε ότι τα YubiKeys δεν είναι συμβατά με τον Yubico Authenticator επειδή το iPad Pro δεν διαθέτει δυνατότητες Lighning ή NFC. Αυτή τη στιγμή, λόγω του προγράμματος MFi της Apple, μόνο οι θύρες Lightning είναι συμβατές με iPad.

Συνοπτικά: Θα πορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλειδί σας με οποιεσδήποτε υπηρεσίες χρησιμοποιούν Yubico OTP σε iPad μέσω USB-C. Για υπηρεσίες που χρησιμοποιούν WebAuthn, FIDO U2F και FIDO2, η δυνατότητα υπάρχει στο iPadOS εάν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari (αυτό αξιοποιεί την εγγενή υποστήριξη του iPadOS για WebAuthn), αλλά σημειώστε ότι ορισμένες υπηρεσίες μπορεί απλώς να μην σας δίνουν την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το YubiKey αν εντοπίσει ότι συνδέεστε από iPad (αυτό είναι εκτός ελέγχου μας).

Για υπηρεσίες που υποστηρίζουν τα προϊόντα μας μέσω εφαρμογών ελέγχου ταυτότητας, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Yubico Authenticator με ένα YubiKey για να δημιουργήσετε τους κωδικούς πρόσβασης μίας χρήσης, αλλά δεν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό στο iPad σας. Ωστόσο, θα μπορείτε να δημιουργήσετε τα OTP σε άλλη συσκευή και, στη συνέχεια, να τα αντιγράψετε με το χέρι στο iPad σας. Λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να ασφαλίσετε τη σύνδεση του iPad σας με ένα YubiKey.

Η χρήση μη αξιόπιστου υπολογιστή για τη σύνδεση σε ασφαλείς λογαριασμούς ενέχει πάντα ένα στοιχείο κινδύνου, καθώς το περιβάλλον μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο. Ωστόσο, το υλικολογισμικό (firmware) στο YubiKey καθώς και τα κλειδιά ασφαλείας της Yubico απαγορεύουν την εξαγωγή των δεδομένων και των κλειδιών που είναι αποθηκευμένα μέσα στη συσκευή. Αυτό σημαίνει ότι το κακόβουλο λογισμικό δεν είναι σε θέση να υποκλέψει τα διαπιστευτήρια που θα χρειαζόταν για την αντιγραφή του YubiKey σας.

Επομένως, εάν συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο μέσο ενός υπολογιστή με παραβιασμένο λειτουργικό σύστημα, πρόγραμμα περιήγησης ή εφαρμογή, θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη σύνδεση (session) για να εκτελέσει μη εξουσιοδοτημένες ενέργειες για λογαριασμό σας.

Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση μη αξιόπιστων υπολογιστών για να συνδεθείτε στους λογαριασμούς σας, αλλά εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν, βεβαιωθείτε ότι αποσυνδεθείτε αφού τελειώσετε, ώστε η περίοδος σύνδεσης να μην είναι πλέον ενεργή.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404

YubiKey 5Ci

Απόλυτη ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Καλύτερο από SMS

Ο έλεγχος ταυτότητας με χρήση κινητών, δεν μπόρεσε να σταματήσει το ηλεκτρονικό ψάρεμα και τις επιθέσεις στην Google.

Αποτελέσματα

Μηδενική υποκλοπή λογαριασμών. 4X γρηγορότερη σύνδεση. 92% λιγότερες κλήσεις υποστήριξης. 100% ποσοστό αποδοχής.

Υπάλληλοι & πελάτες

Η χρήση του YubiKey είναι υποχρεωτική για όλους τους υπαλλήλους της Google και προαιρετική για όλους τους τελικούς χρήστες.

Ευκολότερο στη χρήση

Πλέον χωρίς την ανάγκη να έχετε το κινητό μαζί σας. Απλώς συνδέστε το YubiKey, αγγίξτε το και θα κάνει τα υπόλοιπα για εσάς.

Αμέτρητες εφαρμογές

Το YubiKey λειτουργεί με σύνδεση Windows και Mac, Gmail, Dropbox, Facebook, Salesforce, Duo και αμέτρητες άλλες υπηρεσίες.

Ανακάλυψε το κόσμο της ασφάλειας τώρα

Χρόνια εμπειρίας

16+

Πλατφόρμες διασύνδεσης

700+

Χώρες παρουσίας

160+

5.000+ κορυφαίες επιχειρήσεις σε όλο το κόσμο εμπιστεύονται την Yubico: