Προστάτεψε τον Instagram λογαριασμό σου.

Πόσο συχνά έχετε ακούσει την φράση, «μου χάκαραν τον λογαριασμό μου στο instagram;»
Οι Meta λογαριασμοί των χρηστών είναι από τους πιο συνηθισμένους στόχους του phishing, γιατί:

  • η δεξαμενή των θυμάτων είναι πολύ μεγάλη με εκατομμύρια χρήστες
  • ένα μικρό μόνο ποσοστό των χρηστών είναι αρκετά υποψιασμένοι και προνοητικοί
  • η ηλεκτρονική απάτη δεν περιορίζεται μόνο σε οικονομική αλλά και σε ηθική βλάβη που επιθυμούν κακόβουλα πρόσωπα

Τα apps των social media είναι εγκατεστημένα πλέον σε κάθε mobile συσκευή και καθημερινά γίνεται χρήση τους από μια τεράστια μάζα χρηστών, χωρίς αυτοί να είναι απαραίτητα εξοικειωμένοι με τον ψηφιακό κόσμο και του σκινδύνους που υπάρχουν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι εύπιστοι και αποτελούν ιδανικούς στόχους για ηλεκτρονική απάτη.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και YubiKey.

Το χακάρισμα λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον ένα συνηθισμένο δυσάρεστο συμβάν που πρέπει να μάθουμε πια να το αντιμετωπίζουμε.
Πέρα από το προεγκατεστημένο Security Checkup, το Instagram εφιστά την προσοχή των χρηστών στους υπόλοιπους τρόπους που έχουμε στη διάθεσή μας για να προστατέψουμε το λογαριασμό μας. Πρώτο και καλύτερο φυσικά είναι το two-factor authentication (2FA), η πιστοποίηση δύο παραγόντων δηλαδή με κορυφαίο όλων, το πολύτιμο YubiKey της σουηδικής Yubico που αντιπροσωπεύει για την Ελλάδα, και όλη τη Νότια Ευρώπη (Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Βουλγαρία και Σλοβενία) η Smart Management. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η πολύ προηγμένη σε θέματα ασφαλείας Meta (Facebook, Instagram) έχει εντάξει το YubiKey από πολύ νωρίς ως συμβατό παράγοντα ταυτοποίησης αναγνωρίζοντας την αξία του φυσικού κλειδιού.

Χρησιμοποιώντας το φυσικό κλειδί ασφαλείας YubiKey είστε οι απόλυτοι «κλειδοκράτορες» του Instagram λογαριασμού σας εκμηδενίζοντας τους κινδύνους που υπάρχουν, όταν κάνετε διπλή επαλήθευση της ταυτότητάς σας μέσω SMS ή WhatsApp μηνυμάτων. Ας μην ξεχνάμε πως όποιος επιτήδειος έχει καταφέρει να παραβιάσει την ψηφιακή σας ασφάλεια σε social media της Meta μάλλον είναι και αρκετά προηγμένος, ώστε να μπορεί να βάλει χέρι και στα υπόλοιπα apps της mobile συσκευής σας. Κάτι όμως που είναι αδύνατον να συμβεί με το απροσπέλαστο YubiKey που κατέχετε και χειρίζεστε μόνο εσείς, έχοντας τη δυνατότητα να επαληθεύετε την ταυτότητά σας με απαραβίαστο τρόπο, πλησιάζοντας το φυσικό κλειδί στο κινητό σας.

Ποιοι κινδυνεύουν στα μέσα κοινωνικης δικτύωσης από επιθέσεις.

Η αφελής σκέψη που μπορεί να υπάρχει σε άλλες περιπτώσεις phishing ότι, «δεν είμαι αρκετά σημαντικός ή αρκετά πλούσιος, άρα δεν είμαι υποψήφιο θύμα», στο Instagram δεν υπάρχει. Λογαριασμό στο δημοφιλές app έχουμε σχεδόν όλοι, είναι το πρώτο σε χρήση μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τους νέους και στόχος μπορεί να μην είναι τα χρήματά μας αλλά η ίδια μας η προσωπικότητα και η ιδιωτικότητά μας.

Ιδιωτικές συνομιλίες, φωτογραφίες και video, εξαιρετικά προσωπικές μας στιγμές που μοιραζόμαστε σε μηνύματα, είναι όλα εκτεθειμένα σε hackers, αν δεν τα έχουμε πλήρως προστατευμένα. Και πλήρη προστασία παρέχει μόνο το YubiKey, ως φυσικό κλειδί διπλής ταυτοποίησης, μια που είναι το μόνο στο οποίο δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση, όσοι θέλουν να μας «επιτεθούν». Όλοι οι υπόλοιποι 2FA ή MFA factors είναι δυστυχώς έκθετοι σε κινδύνους.

Ακόμα τέλος και σε επίπεδο οικονομικής ζημιάς, αν σκεφτούμε όλες τις Marketing καμπάνιες που «τρέχουν» από τη μικρότερη συνοικιακή επιχείρηση μέχρι τη μεγαλύτερη πολυεθνική εταιρεία αλλά και τα μεγάλα ποσά που κερδίζουν ιδιώτες influencers και digital agencies από Instagram διαφημιστικές προβολές προϊόντων, κάνουν προφανές γιατί πρέπει να απευθυνθούμε άμεσα στη Smart Management επίσημο αντιπρόσωπο της Yubico στα Βαλκάνια και στις χώρες της Μεσογείου. Το YubiKey μας προσφέρει την απαιτούμενη ασφάλεια και απόλυτη κυριότητα στο Instagram λογαριασμό μας.

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404