Πώς βλέπουν οι μεμονωμένοι χρήστες και οι επαγγελματίες πληροφορικής την ασφάλεια;.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Ινστιτούτο Ponemon δείχνει ότι τόσο οι επαγγελματίες πληροφορικής όσο και οι μεμονωμένοι χρήστες ασχολούνται με επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια. Ωστόσο, η προσδοκία και η πραγματικότητα είναι συχνά λανθασμένες μεταξύ των δύο ομάδων όταν πρόκειται για την εφαρμογή χρήσιμων και επιθυμητών λύσεων ασφαλείας.

Ιδιώτες vs Επαγγελματίες.

Μεμονωμένοι χρήστες vs  Επαγγελματίες ΙΤ
25% Έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα για την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των λογαριασμών και των προσωπικών τους δεδομένων τα τελευταία δύο χρόνια. 37%
76% Από τα άτομα και τους επαγγελματίες πληροφορικής που αντιμετώπισαν υποκλοπή λογαριασμού, πόσοι άλλαξαν τον τρόπο διαχείρισης των κωδικών πρόσβασης ή την ασφάλεια των λογαριασμών τους. 65%
64% Δεν χρησιμοποιούν το 2FA ως μορφή προστασίας λογαριασμού για προσωπικούς λογαριασμούς. 60%
39% Επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης σε λογαριασμούς στο χώρο εργασίας. 50%
51% Μερικές φορές ή συχνά μοιράζεστε τους κωδικούς πρόσβασης με τους συναδέλφους σας. 49%

Προστασία των εργαζομένων.

Το 51% των επαγγελματιών πληροφορικής είπαν ότι ο οργανισμός τους υπέστη επίθεση ηλεκτρονικού ψαρέματος, ένα άλλο 12% υπέστη κλοπή διαπιστευτηρίων και το 8% αντιμετώπισε μια επίθεση man-in-the-middle (MiM).

  • 31% των επαγγελματιών πληροφορικής λένε ότι ο οργανισμός τους χρησιμοποιεί έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, σαν ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την ασφαλή δημιουργία, διαχείριση και αποθήκευση κωδικών πρόσβασης.
  • 42% των επαγγελματιών πληροφορικής αναφέρουν ότι ο οργανισμός τους βασίζεται σε αυτοκόλλητες σημειώσεις για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης.
  • 59% των επαγγελματιών πληροφορικής αναφέρουν ότι ο οργανισμός τους βασίζεται στην ανθρώπινη μνήμη για τη διαχείριση κωδικών πρόσβασης.

Διαχείριση κωδικών πρόσβασης και αποτροπή υποκλοπής λογαριασμών.

  • 46% των επαγγελματιών πληροφορικής απαιτούν τη χρήση του 2FA για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εταιρικούς λογαριασμούς.
  • 37% των οργανισμών που εφαρμόζουν το 2FA για την προστασία των εταιρικών λογαριασμών βασίζονται σε εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας για κινητά και το 28% βασίζονται σε κωδικούς SMS.
  • 54% από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι οι εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας μέσω SMS ή κινητών διαταράσσουν τη ροή εργασίας τους.
  • 47% από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι είναι ενοχλητικό να αντιγράφετε και να επικολλάτε κωδικούς μίας χρήσης.

Πηγή: Yubico / 2020 Ponemon Security Report

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404