Διαμαρτυρίες πελατών το μέσο επίθεσης.

Τα πλαστά emails μιμούνται συχνές ερωτήσεις ή διαμαρτυρίες πελατών που απευθύνονται στις διευθύνσεις info@… των επιχειρήσεων ή στα πεδία επικοινωνίας που διαθέτουν οι μεγάλες τουριστικές πλατφόρμες (booking, expedia etc) με τους hackers να προσπαθούν έτσι να υποκλέψουν τα credentials επιχειρηματιών και προσωπικού.

Λαμβάνοντας υπόψη μας το άγχος που έχει πολλές φορές η τουριστική βιομηχανία να υποδεχτεί τα σχόλια πελατών και να τα απαντήσει άμεσα, ο έλεγχος της γνησιότητας των μηνυμάτων είναι ανύπαρκτος.

Φανταστείτε λοιπόν mails με περιεχόμενο σχολίων για αγένεια προσωπικού ή για βρώμικα καταλύματα, μερικές φορές συνοδευόμενα από φωτογραφίες ή βίντεο. Στόχος είναι να κάνουν το λάθος στελέχη και επιχειρηματίες να κάνουν κλικ σε links ή να ανοίξουν attached files που εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό. Άλλα emails προσποιούνται ερωτήσεις από δυνητικούς πελάτες σχετικά με παροχές, κόστος διαμονής ή τη διαθεσιμότητα δωματίων. Ο στόχος των επιτιθέμενων προφανώς είναι η υποκλοπή credentials προκειμένου να πωληθούν σε darknet forum.

Η λύση για απόλυτη προστασία.

Το παράδοξο είναι πως ενώ ο anti virus κολοσσός δημοσίευσε την παραπάνω είδηση για να ενισχύσει την ανησυχία στην τουριστική βιομηχανία που στοχεύει πωλησιακά, προσπερνά βολικά το προφανές!

Σε οποιονδήποτε κλάδο της κοινωνίας και της αγοράς επιθυμεί κάποιος σοβαρά να προστατέψει τα account του και τα credentials που χρησιμοποιεί, ένας ισχυρός παράγοντας επαλήθευσης ταυτότητας (MFA) είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος. Το YubiKey, το φυσικό κλειδί της Yubico που αντιπροσωπεύει σε όλη τη Νότια Ευρώπη η Smart Μanagent είναι ο πλέον ενδεδειγμένος και ασφαλής παράγοντας επαλήθευσης ταυτότητας.

Εντυπωσιακά λοιπόν τα στατιστικά στοιχεία με τα εκατοντάδες χιλιάδες block σε κακόβουλα mail και οι εκατομμύρια «αποτροπές» phishing αλλά είναι δύσκολο να εντυπωσιαστούν οι χρήστες του Yubikey μια που διαθέτουν ήδη ένα πανίσχυρο και πολυχρηστικό κλειδί ασφαλείας που δεν τους εκθέτει καν σε κίνδυνο.

Η ερώτηση λοιπόν μάλλον που πρέπει να απευθυνθεί στους anti-virus / anti-phishing κολοσσούς είναι: Μήπως ο έμπειρος και προνοητικός χρήστης δεν θέλει να προστατευθεί από ένα software με ημερομηνία λήξης αλλά προτιμά ένα φυσικό κλειδί ασφαλείας με τη μόνιμη ασφάλεια που αυτό του προσφέρει;

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404