Κλειδιά 2FA, ένα σύστημα προστασίας λογαριασμών

Ο ιστός δεν είναι καθόλου ασφαλές. Υπάρχουν κίνδυνοι που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλειά μας. Επομένως, είναι πάντα σκόπιμο να υιοθετούμε μέτρα που μπορούν να μας βοηθήσουν να αυξήσουμε το επίπεδο ασφαλείας, όπως τα κλειδιά 2FA, σε οποιονδήποτε μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο που θέλει να λάβει προσωπικά στοιχεία από εμάς παράνομα.

Τί γίνεται μέχρι σήμερα ;

Προς το παρόν, είναι συνηθισμένο ότι για να μπείτε στις διάφορες πλατφόρμες και εφαρμογές πρέπει να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης. Στην ιδανική περίπτωση, αυτός ο κωδικός πρέπει να έχει υψηλή πολυπλοκότητα, για παράδειγμα, ότι είναι αλφαριθμητικοί χαρακτήρες, πεζά και κεφαλαία, να διαφέρουν μεταξύ τους, να περιέχει κάποιο ειδικό χαρακτήρα και μεγάλο μήκος.

Πόσοι όμως στην πραγματικότητα τηρούν αυτούς τους κανόνες; Πόσοι βάζουν την ημερομηνία γέννησης ή το όνομα του σκύλου ή των παιδιών του; Με αυτό τον τρόπο όμως γίνονται εύκολα τα πράγματα για τους κακόβουλους στο Internet που θέλουν να παραβιάσουν τον λογαριασμό σας.

Η λύση στα παραπάνω έρχεται με τα κλειδιά ασφαλείας YubiKey.

Πώς λειτουργούν τα κλειδιά 2FA;

Τα κλειδιά 2FA λειτουργούν συνδέοντας τη συσκευή στην συσκευή μας σε μια είσοδο USB. Μόλις συνδεθεί, θα ολοκληρώσει τον έλεγχο ταυτότητας και θα πιστοποιήσει πως είσαι ο πραγματικός κάτοχος και όχι κακόβουλος χρήστης που προσπαθεί να αποκτήση πρόσβαση παράνομα στον λογαριασμό.

Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την απόλυτη προστασία, αφού για να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς μας θα χρειαστεί να συνδέστε το κλειδί. Ακόμα και αν κάποιος έχει μάθει με κάποιο τρόπο τον κωδικό πρόσβασης σας, δεν θα μπορεί να συνδεθεί καθώς δεν θα έχει το κλειδί ώστε να γίνει η ταυτοποίηση.

Με ποιες εφαρμογές είναι συμβατά τα κλειδιά 2FA;

Τα κλειδιά ασφαλείας YubiKey είναι συμβατά με λογαριασμούς όπως Google, Facebook, LinkedIn, Instagram, GitHub, Twitter, Microsoft και με περισσότερες από 300 εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Πολλά μοντέλα υποστηρίζουν τεχνολογία NFC για ασύρματη σύνδεση κάνοντας ακόμα ποιο έυκολη την διαδικασία ελέγχου ταυτότητας. Αναμφίβολα, τα κλειδιά αποτελούν την μέγιστη προστασία και συμβάλλουν στη διατήρηση της ασφάλειας του απορρήτου μας.

Δείτε τα διαθέσιμα κλειδιά 2FA στο κατάστημα και αγόρασε σήμερα το δικό σου.

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404