Τι είναι το YubiKey και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσω;.

Το YubiKey είναι μια συσκευή USB που τοποθετείτε στον υπολογιστή σας και δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης κάθε φορά που το αγγίζετε.

Το YubiKey θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή εργαλεία για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων.

Ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σύνδεση , κατάθεση ή ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό σας ή ως κύριο κλειδί . Σημείωση: Το 2FA για καθεμία από αυτές τις ενέργειες λογαριασμού πρέπει να ρυθμιστεί ξεχωριστά.

Απλό στη χρήση.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε με ένα YubiKey είναι να το συνδέσετε στον υπολογιστή σας και να το αγγίξετε. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε έναν κωδικό πρόσβασης από μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας ή να ανησυχείτε για την εξάντληση της μπαταρίας της συσκευής σας.

Ασφάλεια.

Οι OTP (κωδικοί πρόσβασης μίας χρήσης) που δημιουργούνται από ένα YubiKey είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από αυτούς από μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας (32 χαρακτήρες έναντι 6 ή 8 χαρακτήρων), πράγμα που σημαίνει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Πιο δύσκολο να χάσετε.

Σύμφωνα με την εμπειρία μας, ένας πελάτης είναι λιγότερο πιθανό να χάσει μια συσκευή που χρησιμοποιείται ειδικά για 2FA από μια συσκευή όπως το τηλέφωνό σας που μεταφέρετε συνεχώς.

Απόρρητο.

Ακόμα κι αν χάσετε το YubiKey, δεν έχει καμία ταυτοποιήσιμη πληροφορία για το τι χρησιμοποιείται ή σε ποιον ανήκει. Αντίθετα, μια εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας αναφέρει κατ ‘ανάγκη το όνομα της ιστοσελίδας και ορισμένες πληροφορίες λογαριασμού, επειδή ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να διαβαστεί χειροκίνητα από έναν άνθρωπο (αυτός μπορεί να αλλάξει/αφαιρεθεί, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι διατηρούν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις).

Ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Με το πρωτόκολλο U2F, το YubiKey συνδέει τη σύνδεση του χρήστη με τη διεύθυνση URL του αρχικού ιστότοπου. Μόνο ο πραγματικός ιστότοπος μπορεί να κάνει έλεγχο ταυτότητας με το κλειδί. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να ξεγελαστείτε για να πιστεύετε ότι ένας ιστότοπος είναι πραγματικός , το YubiKey δεν θα αποκαλύψει τα διαπιστευτήριά σας.

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404