Yubico authenticator 6.

Νωρίτερα φέτος η Yubico ανακοίνωσετην επερχόμενη κυκλοφορία του Yubico Authenticator 6, της επόμενης έκδοσης της εφαρμογής ελέγχου ταυτότητας και διαμόρφωσης YubiKey. Πρώτα κυκλοφόρησε μια έκδοση beta για υπολογιστές και στη συνέχεια για Android.

Η έκδοση Yubico Authenticator 6 είναι πλέον διαθέσιμη σε όλο το κόσμο και προτείνουμε σε όλους τους χρήστες να αναβαθμίσουν την εφαρμογή τους στη νέα έκδοση! Αν θέλετε να κάνετε λήψη, μπορείτε να κάνετε κύλιση προς τα κάτω απευθείας στο κάτω μέρος της σελίδας για έναν άμεσο σύνδεσμο. Η πιο πρόσφατη έκδοσή μας προσθέτει ένα επίπεδο ασφάλειας για τους διαδικτυακούς σας λογαριασμούς που απαιτούν κωδικούς πρόσβασης μίας χρήσης (TOTP) βάσει χρόνου. Ως η ασφαλέστερη εφαρμογή ελέγχου ταυτότητας τόσο σε κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα διαπιστευτήριά σας στο YubiKey και όχι στο κινητό σας τηλέφωνο, έτσι ώστε τα μυστικά σας να μην μπορούν να παραβιαστούν.

Περισσότερο από μια νέα στρώση χρώματος.

Η κύρια εστίασή μας με αυτήν την έκδοση ήταν να διασφαλιστεί ότι οι χρήστες μπορούν να αναβαθμίσουν και να εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα με αυτήν όπως πριν, θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για καλύτερη διαχείριση του YubiKey στο μέλλον. Αυτό είναι μέρος μιας ευρείας και σημαντικής προσπάθειας για τη βελτίωση του Yubico Authenticator σε όλες τις πλατφόρμες. Μπορείτε ακόμα να σαρώσετε κωδικούς QR, να προσθέσετε νέα διαπιστευτήρια TOTP και να τα χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε σε διάφορους ιστότοπους.

Στην επιφάνεια εργασίας, μπορείτε ακόμα να διαχειριστείτε το PIN FIDO και τα διαπιστευτήριά σας, καθώς και τα δακτυλικά σας αποτυπώματα στην περίπτωση του YubiKey Bio. Ορισμένες νέες δυνατότητες είναι διαθέσιμες για την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένης της εγγενούς υποστήριξης ARM για MacOS, μια πιο ομαλή ανύψωση στην εμπειρία διαχειριστή για Windows και τη δυνατότητα αυτόματης αντιγραφής ενός Yubico OTP στο πρόχειρο από το NFC tap στο Android (για να αναφέρουμε μόνο μερικά). Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για αυτήν την απελευθέρωση βρίσκεται σε ό,τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια.

Σχεδόν κάθε μέρος της εφαρμογής έχει ξαναγραφτεί για αυτήν τη νέα έκδοση. Τώρα χρησιμοπιείται ένα νέο πλαίσιο διεπαφής χρήστη ( Flutter ) για την υλοποίηση της διεπαφής χρήστη που έφερε βελτιώσεις στην ποιότητα και αύξησε την ταχύτητα ανάπτυξής μας. Δημιουργήθηκε μια νέα αρχιτεκτονική που χρησιμεύει ως το θεμέλιο της νέας εφαρμογής, κατάλληλη για τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες. Ενοποιήθηκαν επίσης οι βάσεις κώδικα για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android , επιτρέποντάς μας να διατηρούμε τις εφαρμογές καλύτερα συγχρονισμένες και να παρέχουμε νέες λειτουργίες πιο γρήγορα.

Ακριβώς όπως με την παλαιότερη έκδοση της εφαρμογής, η νέα κυκλοφορεί ως Open Source. Επειδή έχουμε συνδυάσει τις βάσεις κώδικα για τις εκδόσεις μας για επιτραπέζιους υπολογιστές και Android, χρειάστηκε να κάνουμε μερικές μικρές αλλαγές στις διατάξεις αποθήκης πηγαίου κώδικα. Το παλιό αποθετήριο εφαρμογών Android έχει αρχειοθετηθεί, καθιστώντας το μόνο για ανάγνωση. Το αποθετήριο επιφάνειας εργασίας θα περιέχει τον κώδικα και για τα δύο στο μέλλον και έχει μετονομαστεί για να ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν τον σκοπό, από yubioath-desktop σε yubioath-flutter. Μπορείτε να βρείτε το αποθετήριο στο GitHub , όπως και πριν.

Δημιουργήθηκε με SDK και τις βιβλιοθήκες ανοιχτού κώδικα.

Ένα από τα βασικά κομμάτια για τον Επαληθευτή της Yubico στην επιφάνεια εργασίας είναι το εργαλείο γραμμής εντολών YubiKey Manager (που συνήθως αναφέρεται ως ‘ykman’). Για να υποστηριχτεί αυτή η νέα εφαρμογή χρειαζόταν επίσης να βελτιωθούνε οι πτυχές της βιβλιοθήκης του ykman, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία του ykman 5.0. Εκτός από το ότι είναι ωφέλιμο για χρήση στο Yubico Authenticator 6, το ykman απέκτησε επίσης μερικά δικά του νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων πολύ καλύτερων δυνατοτήτων σεναρίου. Τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε και να εκτελέσετε τα δικά σας σενάρια Python για να διαμορφώσετε τα YubiKeys και να τα εκτελέσετε με το ykman.

Πηγή: Yubico / Dain Nilsson

Μοιράσου το άρθρο!

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404