Τελευταία νέα.

Πέρυσι, η Apple άνοιξε το cryptotokenkit το οποίο επιτρέπει την πρόσβαση σε security tokens και κρυπτογραφικούς πόρους από την κλειδοθήκη του iOS. Αυτό επιτρέπει στο δημόσιο μέρος του πιστοποιητικού έξυπνης κάρτας το οποίο είναι στο YubiKey να μετακινείται με ασφάλεια στο μπρελόκ iOS (το ιδιωτικό μέρος του πιστοποιητικού έξυπνης κάρτας δεν αφήνει ποτέ το YubiKey). Με αυτή τη δυνατότητα, οι χρήστες των κλειδιών ασφαλείας YubiKey μπορούν τώρα να αξιοποιήσουν τη νέα εφαρμογή Yubico Authenticator για iOS για να ενσωματώσουν με ασφάλεια το πιστοποιητικό από το YubiKey στο μπρελόκ iOS και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτό το διαπιστευτήριο σε οποιαδήποτε εγγενή εφαρμογή όπως το Safari ή σε οποιαδήποτε εφαρμογή που έχει ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης Safari.

Πώς λειτουργεί η δυνατότητα Smartcard στο Authenticator for iOS App;

Τρία εύκολα βήματα για εφάπαξ εγγραφή:

1. να έχετε ένα YubiKey με δυνατότητα PIV με πιστοποιητικό έξυπνης κάρτας

2. Κατεβάστε την εφαρμογή Yubico Authenticator για iOS στο iPhone σας με έκδοση v14.2 ή μεταγενέστερη

3. Ανοίξτε την εφαρμογή, εισαγάγετε το YubiKey ή αγγίξτε με την λειτουργία NFC και ακολουθήστε απλά βήματα για να ανεβάσετε το πιστοποιητικό σε μπρελόκ iOS

Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το πιστοποιητικό σε πολλές εφαρμογές όπως το πρόγραμμα περιήγησης Safari, το VPN που βασίζεται σε πιστοποιητικό και την υπογραφή εγγράφων.

Πώς ξεκινάω;

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα YubiKey με δυνατότητα Smart Card / PIV! Οποιοδήποτε κλειδί από τη σειρά YubiKey 5 ή τη σειρά YubiKey 5 FIPS προσφέρει δυνατότητες πολλαπλών πρωτοκόλλων, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Smart Card / PIV.

Γιατί Yubico;.

Η Yubico είναι η πρωτοπόρος εταιρεία πίσω από σύγχρονες, φορητές, φιλικές προς το χρήστη λύσεις ελέγχου ταυτότητας εναντία στο ηλεκτρονικό ψαρέμα και αποδεδειγμένα σταματά τις υποκλοπές λογαριασμών σε μεγάλη κλίμακα.

Γιατί Apple;

Η Apple υπήρξε πρωτοπόρος στην κατασκευή εξαιρετικά ασφαλών και φιλικών προς το χρήστη κινητών συσκευών. Με τις βελτιώσεις cryptotokenkit, η Apple ανοίγει το οικοσύστημα για να δημιουργήσει εύχρηστες και ασφαλείς εφαρμογές στην πλατφόρμα της τόσο για το δημόσιο τομέα όσο και για τις επιχειρήσεις. Επίσης, ενθαρρύνει το οικοσύστημα προγραμματιστών iOS και τους συνεργάτες τεχνολογίας όπως προμηθευτές MDM και λύσεις VPN να επενδύσουν σημαντικά σε εφαρμογές iOS, προκειμένου να ενεργοποιηθούν καλύτερα οι περιπτώσεις χρήσης τους.

Πηγή: Yubico / Kanika Thapar

Μοιράσου το άρθρο!

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404