Κλειδιά ασφαλείας για Apple ID.

Καθώς οι απειλές για τα δεδομένα των χρηστών γίνονται όλο και πιο περίπλοκες και περίπλοκες, αυτή η νέα δυνατότητα ενσωματώνεται καθιστώντας τα προϊόντα της Apple τα πιο ασφαλή στην αγορά.

Η Apple εισήγαγε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων το 2015. Σήμερα, με περισσότερο από το 95 τοις εκατό των ενεργών λογαριασμών iCloud να χρησιμοποιούν αυτήν την προστασία, είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα ασφάλειας λογαριασμών δύο παραγόντων στον κόσμο που γνωρίζουμε. Τώρα με τα φυσικά Κλειδιά Ασφαλείας, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν φυσικά κλειδιά ασφαλείας υλικού τρίτων για να βελτιώσουν αυτήν την προστασία.

Αυτή η δυνατότητα έχει σχεδιαστεί για χρήστες που, συχνά λόγω του δημόσιου προφίλ τους, αντιμετωπίζουν συντονισμένες απειλές για τους διαδικτυακούς τους λογαριασμούς. Για τους χρήστες που επιλέγουν, τα Κλειδιά Ασφαλείας ενισχύουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων της Apple απαιτώντας ένα κλειδί ασφαλείας υλικού ως έναν από τους δύο παράγοντες. Αυτό οδηγεί ακόμη περισσότερο τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αποτρέποντας ακόμη και έναν προχωρημένο εισβολέα από το να αποκτήσει τον δεύτερο παράγοντα ενός χρήστη σε μια απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος.

* η υποστήριξη των κλειδιών για τo Apple ID θα είναι διαθέσιμη το 2023

Πηγή: Apple / Newsroom

Tags: , , ,

Μοιράσου το άρθρο!

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404