Microsoft – Ασφάλεια χρηστών.

Η Microsoft υπήρξε σταθερά πρωτοπόρος και αρχιτέκτονας ψηφιακών καινοτομιών που ανεβάζουν τον πήχη για το τι μπορεί να επιτύχει η τεχνολογία – ειδικά στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Η αποστολή τους να ενδυναμώσουν κάθε οργανισμό να επιτύχει περισσότερα τονίζεται στις εξελίξεις σε νέα προϊόντα – συμπεριλαμβανομένης της σημερινής ανακοίνωσης του Surface Pro 10 για επιχειρήσεις που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την εμπειρία χρήστη.

Το Microsoft Surface Pro 10 για επιχειρήσεις είναι το πρώτο Surface Pro που διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία ανάγνωσης NFC – που βρίσκεται στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης. Αυτή η νέα μέθοδος ελέγχου ταυτότητας επιτρέπει τη γρήγορη και ασφαλή σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης στη συσκευή και τις υπηρεσίες cloud, όπως τα Windows 365 ή το Imprivata με ένα μόνο άγγιγμα του YubiKey στη συσκευή.

Με τις πρόσθετες δυνατότητες NFC που είναι ενσωματωμένες στο Surface Pro 10, η δημιουργία χρηστών στην επιχείρησ, ανθεκτικών στο phishing, είναι πλέον ευκολότερη από ποτέ. Το YubiKey μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη σύνδεση των Windows για έλεγχο ταυτότητας, μέσω NFC, στον λογαριασμό Microsoft ενός χρήστη που βασίζεται στο cloud, συνδέοντας άμεσα σε εφαρμογές Windows και Microsoft 365 – σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Χρησιμοποιώντας κωδικούς πρόσβασης που συνδέονται με τη συσκευή που είναι αποθηκευμένοι σε ένα YubiKey, οι χρήστες έχουν την ευελιξία να έχουν πρόσβαση στα προφίλ και τα δεδομένα τους που βασίζονται στο cloud από οποιοδήποτε Surface Pro 10 – ένα σημαντικό πλεονέκτημα για όλες τις βιομηχανίες να παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, εκτός από συγκεκριμένες βιομηχανίες με κοινόχρηστο περιβάλλοντα σταθμών εργασίας όπως τα ξενοδοχεία, το λιανικό εμπόριο, η υγειονομική περίθαλψη και πολλά άλλα.

«Οι εταιρικοί πελάτες μας βασίζονται στο Surface για κορυφαία ασφάλεια και απρόσκοπτες εμπειρίες χρήστη. Η δυνατότητα γρήγορης και ασφαλούς σύνδεσης στη συσκευή και έλεγχος ταυτότητας με κλειδιά ασφαλείας NFC είναι μια κρίσιμη εμπειρία που προσθέσαμε στο Surface Pro 10. Τα YubiKeys εκμεταλλεύονται πλήρως τον ενσωματωμένο αναγνώστη NFC και προσφέρουν τεράστια νίκη και στις δύο πλευρές, », δήλωσε η Nancie Gaskill, Γενική Διευθύντρια της Microsoft. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Yubico για να επιτρέψουμε τη χρήση των YubiKeys, παρέχοντας στους χρήστες ασφαλείς και καινοτόμες επιλογές ελέγχου ταυτότητας για προστασία από την αυξανόμενη απειλή και τον όγκο των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που βασίζονται σε ταυτότητα».

Yubico και Microsoft – Συνεργασία για ένα ασφαλές μέλλον.

Η Microsoft και η Yubico έχουν ανοίξει το δρόμο για ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης, ανθεκτικό στο phishing για οργανισμούς όλων των μεγεθών και βιομηχανιών. Η Yubico έχει μια μακροχρόνια συνεργασία με τη Microsoft ως μέλη της FIDO Alliance και κορυφαίοι συνεισφέροντες στα πρότυπα ελέγχου ταυτότητας FIDO2/WebAuthn. Με το FIDO2/WebAuthn, οι οργανισμοί επωφελούνται από μια εμπειρία χρήστη χωρίς τριβές, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ασφάλεια με έλεγχο ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης, ανθεκτικό στο phishing, με βάση το υλικό στο YubiKeys. Οι 2 εταιρείες συνεργάζονται απρόσκοπτα για να καθοδηγήσουν δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς προς τις αρχές της Zero Trust.

Είτε το περιβάλλον ενός οργανισμού βρίσκεται στο cloud είτε σε τοπική εγκατάσταση με το Microsoft Entra ID, τα YubiKeys προσφέρουν μια λύση που επιταχύνει την λειτουργία του ελέγχου ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης. Τα καλά νέα για τους χρήστες της Microsoft—είτε χρησιμοποιούν Entra ID είτε Microsoft 365—είναι ότι μπορούν να αξιοποιήσουν απρόσκοπτα την εγγενή υποστήριξη για το YubiKey, διασφαλίζοντας την άμεση συμμόρφωση με τους αυστηρούς κανονισμούς απορρήτου.

Σχεδιασμένο για να βοηθά τους οργανισμούς να επιτυγχάνουν το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας ελέγχου ταυτότητας και χρηστικότητας σε κλίμακα, το YubiKey λειτουργεί εγγενώς με Windows 11, Entra ID, Υπηρεσίες πιστοποιητικών Active Directory (ADCS) και εκατοντάδες εταιρικές εφαρμογές και υπηρεσίες για να αποτρέπει τις υποκλοπές λογαριασμών. Το YubiKey είναι το μόνο κλειδί ασφαλείας υλικού που υποστηρίζει ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη ποικιλία πρωτοκόλλων ελέγχου ταυτότητας και ανοιχτών προτύπων, γεγονός που ενισχύει τον έλεγχο ταυτότητας μειώνοντας ταυτόχρονα την πολυπλοκότητα και το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το YubiKey με τον εργασιακό ή τον προσωπικό σας λογαριασμό Microsoft , το πρόγραμμα περιήγησης Edge , το Entra ID και άλλα. Επιπλέον, ο οργανισμός σας, είτε δημόσιος είτε ιδιωτικός τομέας, μπορεί να αποκλείσει κάθε προσπάθεια σύνδεσης που δεν χρησιμοποιεί CBA και να διασφαλίσει ότι οι χρήστες σας προστατεύονται αξιοποιώντας ασφαλείς, ανθεκτικές στο ηλεκτρονικό ψάρεμα, λύσεις ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων (MFA) με κλειδί πρόσβασης.

Πηγή: Abby Guha / Yubico

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404