Απαιτήσεις.

Η ρύθμιση ενός YubiKey στην Google, για την προστασία του λογαριασμού σας, απαιτεί τα παρακάτω:

• Ένα πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει εγγενώς το U2F (Google Chrome,Opera, Firefox).

• Ένας λογαριασμός Google (όπως το Gmail, τα Έγγραφα Google, το YouTube,Blogger, Google Ads)

Σημείωση: Εάν ο Λογαριασμός σας Google είναι ένας διαχειριζόμενος λογαριασμός – τέτοιος όπως με το G Suite, το Google Cloud ή το Google for Education—ο διαχειριστής σας πρέπει να έχει ενεργοποιήσει την επαλήθευση σε δύο βήματα (επίσης γνωστό ως έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων) πριν μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε το YubiKey σας. Εάν η επιλογή για την επαλήθευση σε 2 βήματα δεν είναιδιαθέσιμη (όπως περιγράφεται στα παρακάτω βήματα), ρωτήστε τον διαχειριστή σας για να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή ασφαλείας. H ρύθμιση ενός YubiKey στην Google προσφέρει την μέγιστη προστασία εναντίον των υποκλοπών και του ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Ρύθμιση ενός Yubikey σε λογαριασμό Google.

1. Ενεργοποιήστε την επαλήθευση σε 2 βήματα. Εάν έχετε ήδη ενεργοποιήσει την επαλήθευση σε 2 βήματα, συνεχίστε με το επόμενο βήμα.

2. Προσθέστε ένα κλειδί ασφαλείας. Σας συνιστούμε να προσθέσετε δύο (2) YubiKeys για την περίπτωση απώλειας ή κλοπής του ενός. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα 2, ή μπορεί να ορίστε ως κύριο κλειδί ένα από τα δύο και το άλλο κλειδί σαν εφεδρική συσκευή.

3. Φροντίστε να εκτυπώσετε και να αποθηκεύσετε εφεδρικούς κωδικούς (θα τα χρησιμοποιήσετε αυτά αν συνδεθείτε χωρίς το YubiKey σας). Για να το ολοκληρώστε αυτό, μετακινηθείτε προς τα κάτω αφού προσθέσετε τα YubiKey σας και στην ενότητα Εφεδρικοί κωδικοί, κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση κωδικών. Κάντε κλικ Πραγματοποιήστε λήψη ή εκτύπωση και αποθηκεύστε τους κωδικούς σε ασφαλή τοποθεσία.

• Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το Google Authenticator για δημιουργία κωδικού επαλήθευσης εάν δεν έχετε το YubiKey. Η εφαρμογή μπορεί να λαμβάνει κωδικούς ακόμα κι αν δεν είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο.

Το YubiKey σας είναι πλέον εγγεγραμμένο στον λογαριασμό σας ως προεπιλεγμένη συσκευή επαλήθευσης δύο βημάτων σε υποστηριζόμενα προγράμματα περιήγησης!

Η οθόνη εμφανίζει τώρα όλες τις συσκευές στις οποίες έχουν εγγραφεί στον λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσθέσετε ένα άλλο Κλειδί ασφαλείας ή να αφαιρέστε τα καταχωρημένα κλειδιά.

Εάν χάσετε κατά λάθος ένα YubiKey, καταργήστε το YubiKey από το λογαριασμό σας στην διεύθυνση https://myaccount.google.com/security. Κανείς δεν θα μπορούσε να συνδεθεί στον λογαριασμό σας, ακόμα και αν βρει το κλειδί, αφού θα χρειαστεί να γνωρίζει το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας.

Σύνδεση στον Λογαριασμό σας στη Google.

Η σύνδεση στον Λογαριασμό σας Google με το YubiKey είναι εξαιρετικά απλή διαδικασία.

1. Την επόμενη φορά που θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Google, εισαγάγετε το YubiKey σας.

2. Εισαγάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο Σύνδεση.

3. Όταν το YubiKey αρχίσει να αναβοσβήνει, αγγίξτε το

• Εάν θέλετε να εμπιστευτείτε αυτόν τον υπολογιστή για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μην χρειάζεται να εισάγετε το YubiKey σας όταν συνδεθείτε, επιλέξτε το πλαίσιο για να θυμάστε αυτό τον υπολογιστή για 30 ημέρες.

• Εάν δεν έχετε μαζί σας το YubiKey, κάντε κλικ στο δοκιμάστε άλλο τρόπο επαλήθευσης.

Πηγή: Yubico

Μοιράσου το άρθρο!

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404