Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη απειλή από κυβερνοεπιθέσεις

Σε έναν κόσμο όλο και πιο ψηφιακό, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη απειλή από κυβερνοεπιθέσεις που μπορεί να απειλήσει τα ευαίσθητα δεδομένα τους, την οικονομική σταθερότητα και το κύρος τους. Η κυβερνοασφάλεια έχει γίνει ένας αναπόσπαστος παράγοντας των σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, και μία από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την προστασία από κυβερνοαπειλές είναι τα YubiKeys.

Οι cyber απειλές στην Ελλάδα

Πριν μιλήσουμε για τις δυνατότητες των YubiKeys, ας ρίξουμε μια ματιά στο cyber περιβάλλον και τις απειλές στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν διάφορες, όπως κακόβουλα λογισμικά, phishing επιθέσεις, και DDoS επιθέσεις. Συχνά, οι επιθέσεις αποσκοπούν στην απόκτηση πρόσβασης σε ευαίσθητες πληροφορίες ή στην παραβίαση της ασφάλειας των χρηστών, προκαλώντας σοβαρές οικονομικές συνέπειες αλλά και πλήγματα στο κύρος τους.

“Αναζητείται” το cyber awareness στις ελληνικές επιχειρήσεις

Το cyber awareness είναι η διαδικασία ευαισθητοποίησης του προσωπικού σε σχέση με τις κυβερνοαπειλές και την ανάπτυξη της ικανότητάς τους να αναγνωρίζουν, να αντιδρούν και να αναφέρουν ενδεχόμενες κυβερνοαπειλές.

Αν θέλετε ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσετε τη σπουδαιότητα του cyber awareness σκεφτείτε το εξής. Στο συντριπτικό ποσοστό της καθημερινότητας σας έχετε επίγνωση διαφόρων κινδύνων και γι’ αυτό το λόγο δεν θα κάνατε ποτέ κάτι παράλογο όπως το να δώσετε την πιστωτική σας κάρτα και το PIN σε έναν άγνωστο, ή δεν θα αφήνατε το κλειδί του αυτοκινήτου σας στην μίζα εκτός του γκαράζ σας. Αυτό ακριβώς είναι που “λείπει” από τις περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις, η κατανόηση ως προς τους κινδύνους που υπάρχουν.

Το cyber awareness αυξάνει την επίγνωση των κινδύνων και βοηθά στην εφαρμογή των σωστών πρακτικών ασφαλείας. Η εκπαίδευση των υπαλλήλων σχετικά με τον τρόπο αναγνώρισης ύποπτων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και τη χρήση ασφαλών συνθηματικών είναι απαραίτητη για την προστασία της επιχείρησης από κυβερνοαπειλές.

Ένα απλό παράδειγμα

Υποθέστε ότι μια εταιρεία παραγωγής τροφίμων στην Ελλάδα έχει εξοπλίσει με YubiKeys τους εργαζομένους της και τους διαχειριστές του συστήματος. Οι εργαζόμενοι προβαίνουν σε συχνές συνδέσεις στον εταιρικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το σύστημα διαχείρισης των αποθεμάτων. Με την ενεργοποίηση των YubiKeys, κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να εισάγει τον κωδικό πρόσβασης του, ακολουθούμενος από το πάτημα του YubiKey του για την επιβεβαίωση. Αν κάποιος κακόβουλος χρήστης προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο σύστημα, αυτό ΔΕΝ θα είναι εφικτό, αφού χωρίς την παρουσία του YubiKey ο χρήστης δεν μπορέι να πιστοποιηθεί και ως εκ τούτου η σύνδεση δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ προστατεύοντας τις ευαίσθητες πληροφορίες και τα αποθέματα της επιχείρησης.

Το “κλειδί” για την αξιόπιστη προστασία των επιχειρήσεων

Οι κυβερνοαπειλές αποτελούν πραγματικό κίνδυνο για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές. Η κατανόηση των κινδύνων και η χρήση YubiKeys αποτελούν μια αποτελεσματική λύση για την προστασία των επιχειρήσεων από κυβερνοαπειλές. Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα πρέπει να επενδύουν σε προηγμένα μέτρα κυβερνοασφάλειας, όπως τα YubiKeys, για να διασφαλίσουν τα ευαίσθητα δεδομένα τους, να προστατεύσουν τις οικονομικές τους συναλλαγές και να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των πελατών τους.

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404