Ο σωστός τρόπος να γίνονται κάποιες ενέργειες και ο λάθος

Υπάρχει ο σωστός τρόπος να γίνονται κάποιες ενέργειες και ο λάθος. Πολλές φορές για διάφορους λόγους η καλύτερη ή τουλάχιστον η πιο βατή λύση θεωρείται αυτή που είναι στη μέση. Στην περίπτωση όμως του cybersercurity απλώς δεν ισχύει. Ή σε απλά λόγια “ημίμετρα στο cybersecurity δεν χωρούν”.

Ομολογουμένως ένα από τα βασικότερα εμπόδια για την κυβερνοασφάλεια στις επιχειρήσεις είναι το budget, ευτυχώς όμως στην περίπτωση των Yubikeys η συγκεκριμένη “σκόπελος” ξεπερνάτε πολύ εύκολα καθώς το ύψος της επένδυσης είναι εξαιρετικά φιλικό και ιδιαίτερα ελκυστικό αν αναλογιστεί κανείς την αποτελεσματικότητα τους. Ποιο είναι όμως το λάθος που κάνουν οι επιχειρήσεις εφόσον έχουν αποφασίσει να επενδύσουν σε Yubikeys;

Εξοπλίζουν συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων με Yubikey αντί να συμπεριλάβουν όλους χρήστες ενός οργανισμού.

Ας κάνουμε μία βουτιά σε 3+1 λόγους που πρέπει να προμηθεύονται όλοι οι εργαζόμενοι με Yubikey.

1. Ολοκληρωμένη προστασία

Προμηθεύοντας YubiKeys σε κάθε εργαζόμενο, ο οργανισμός σας μπορεί να εξασφαλίσει ολοκληρωμένη προστασία από πιθανές παραβιάσεις της ασφάλειας. Οι επιτήδειοι συχνά στοχεύουν σε πολλαπλά σημεία εισόδου σε μια εταιρεία, αναζητώντας κάθε τρωτό σημείο που μπορούν να εκμεταλλευτούν. Αφήνοντας ορισμένους υπαλλήλους χωρίς YubiKeys, δημιουργείτε αδύναμους κρίκους στην αλυσίδα ασφαλείας σας. Από την άλλη πλευρά, όταν κάθε άτομο χρησιμοποιεί αυτή την ισχυρή μέθοδο ελέγχου ταυτότητας, σχηματίζετε μια ενιαία και ισχυρή άμυνα, καθιστώντας πιο δύσκολη για τους hackers την παραβίαση των συστημάτων σας.

2. Εξάλειψη του ανθρώπινου σφάλματος

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι ένα από τα πιο κοινά τρωτά σημεία στο cybersecurity. Πολύ συχνά οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν αδύναμους κωδικούς πρόσβασης, τους επαναχρησιμοποιούν σε πολλαπλούς λογαριασμούς ή ακόμη πέφτουν θύματα phishing. Χρησιμοποιώντας τα YubiKeys, τα οποία προσφέρουν έλεγχο ταυτότητας χωρίς κωδικό πρόσβασης ή ΜFA, μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο ανθρώπινου λάθους που επηρεάζει την ασφάλεια της επιχείρησής σας. Τα YubiKeys παρέχουν μια φιλική προς τον χρήστη εμπειρία, εξαλείφοντας την ανάγκη για πολύπλοκους κωδικούς πρόσβασης και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα περιστατικών ασφαλείας που προκύπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις.

3. Κερδίζετε χρόνο

Όταν μόνο μια επιλεγμένη ομάδα υπαλλήλων χρησιμοποιεί το YubiKeys, οι IT managers μπορεί να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της διαχείρισης πολλαπλών μεθόδων ελέγχου ταυτότητας και της αντιμετώπισης προβλημάτων. Με την χρήση των YubiKeys σε ολόκληρη την εταιρεία, μειώνετε την πολυπλοκότητα καθώς και τις περιπτώσεις που κάποιος δεν μπορεί να συνδεθεί στα συστήματα επειδή για παράδειγμα δεν θυμάται τον κωδικό του ή δεν ακολούθησε κάποια συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη αποδοτικότητα, επιτρέποντας στο προσωπικό ΙΤ να επικεντρωθεί σε πιο στρατηγικές πρωτοβουλίες αντί να επιλύει επιπλοκές που σχετίζονται με την ασφάλεια.

4. Εξοικονόμηση χρημάτων

Ίσως κάποιοι να έχουν την εσφαλμένη εντύπωση πως εξοικονομούν χρήματα με το να προμηθευτούν Yubikeys για συγκεκριμένο αριθμό εργαζομένων. Σκεφτείτε το παρακάτω πολύ απλό παράδειγμα. Θέλετε να προστατεύσετε το σπίτι σας και επενδύετε στο ακριβότερο σύστημα συναγερμού αλλά αφήνετε πάντα τις πόρτες σας και τα παράθυρα ορθάνοιχτα. Η “μερική” κυβερνοασφάλεια στις επιχειρήσεις απλώς δεν υφίσταται. Αν δεν σας πείθει αυτό τότε αναλογιστείτε τα κόστη επαναφοράς των συστημάτων σας και την επένδυση με Yubikeys σε όλους τους χρήστες του οργανισμού σας.

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404