Ασφάλεια δεδομένων.

Η ασφάλεια δεδομένων και η διασφάλιση της ιδιωτικότητας γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές κάθε μέρα, με τη λίστα των νέων απειλών και προηγμένων τρόπων υποκλοπής και εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων να μεγαλώνει, είτε σε ατομικό είτε σε εταιρικό επίπεδο. Οι απάτες τύπου phishing, ένα φαινόμενο συχνό και δυστυχώς ιδιαίτερα πειστικό, είναι στην κορυφή της λίστας αυτής και απαιτούν αλλαγές στην διαχείριση της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, μέσω εργαλείων, που πλέον διατίθενται και είναι συμβατά με σχεδόν κάθε συσκευή.

Google και 2FA – MFA.

Όπως πρώτη δήλωσε η Google σε σχετική ανακοίνωση , η καλύτερη απάντηση στην οποιαδήποτε μορφή απόπειρα υποκλοπής δεδομένων είναι τα κλειδιά ασφαλείας, το επόμενο βήμα μετά τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (two factor authentication). Η Google τέθηκε υπέρ αυτών των μεθόδων προστασίας προσφέροντας τον Οκτώβρη του 2017 στους χρήστες της το Πρόγραμμα ενισχυμένης προστασίας , το οποίο απαιτεί και προωθεί την χρήση των κλειδιών ασφαλείας. Παρόμοια υποστήριξη σε αυτού του είδους την τεχνολογία αποφάσισε να παρέχει λίγα χρόνια αργότερα και το Twitter , τον Ιούνιο του 2021, ανακοινώνοντας πως πλέον διαθέτει τις αναβαθμίσεις, ώστε κάποιος να μπορεί να ενισχύσει την προστασία των προσωπικών του δεδομένων με τη χρήση κλειδιού ασφαλείας.

Κλειδιά ασφαλείας Yubico.

Η εταιρία που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση σε αυτόν τον τομέα είναι η Yubico , η οποία προσφέρει προστασία μέσω των κλειδιών ασφαλείας Yubikeys σε πολυάριθμες εταιρίες κολοσσούς σήμερα και ανοίγει το δρόμο στην ανάπτυξη των μέτρων άμυνας έναντι στην υποκλοπή και το phishing παγκοσμίως. Με διακρίσεις και επαίνους από Μέσα, όπως οι New York Times , Wall Street Journal , Bloomberg και Tech Republic , αλλά και μόνο από την ποιότητα των εταιριών που ήδη εξυπηρετεί, στις οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων η Microsoft , η Amazon και η Meta , είναι φανερό πως η Yubico έχει επάξια την πρωτοκαθεδρία στον τομέα της.

Apple ID και YubiKey.

Σημαντικότερη και μεγαλύτερη ίσως απόδειξη της σημασίας των κλειδιών ασφαλείας ως τεχνολογίας, αλλά και της αλλαγής που έφερε η Yubico στον κόσμο της ασφάλειας δεδομένων, είναι η πρόσφατη ανακοίνωση της Apple πως αναβαθμίζει κι αυτή το iOS λογισμικό για τη δυνατότητα προστασίας με τη χρήση κλειδιών ασφαλείας. Τα συστήματα ασφαλείας δεδομένων που παρέχει η Apple στους πελάτες της είναι ανέκαθεν top of the art, με διαρκή προσαρμογή των συσκευών και λογισμικών τους στις τρέχουσες ανάγκες και απειλές. Το γεγονός, λοιπόν, πως επιλέγει να προσαρμόσει κι αυτή το λογισμικό της, ως προς τη χρήση κλειδιών ασφαλείας τρίτων εταιριών, είναι η απόλυτη ένδειξη, πως η ασφάλεια δεδομένων πλέον απαιτεί πράγματι τέτοιου είδους καινοτομίες και πως η διαρκώς αυξανόμενη δυναμική των Yubikeys, τα οποία αντιπροσωπεύει η Smart Management στην Ελλάδα είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Πηγή: Smart Management

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404