Εθνικό σύστημα ταυτοποίησης.

Το ID Austria (εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής ταυτοποίησης) εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2019 και έκτοτε έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της ψηφιακής υποδομής της χώρας. Το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από φέτος, επιτρέποντας στους Αυστριακούς πολίτες να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και να επαληθεύουν την ταυτότητά τους σε ολόκληρη την περιοχή όπου γίνονται δεκτές λύσεις συμβατές με το eIDAS (ηλεκτρονική αναγνώριση, έλεγχος ταυτότητας και εμπιστοσύνη).

Αυστρία και YubiKey.

Με την πρόσφατη προσθήκη των YubiKeys σε επίσημα υποστηριζόμενες συσκευές με πιστοποίηση FIDO Level 2, η πλατφόρμα ID Austria έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την παροχή ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας και ευκολίας στους χρήστες της.

Το FIDO (Fast Identity Online) είναι ένα ανοιχτό πρότυπο ελέγχου ταυτότητας που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Yubico με βάση την κρυπτογραφία δημόσιου κλειδιού, που στοχεύει να εξαλείψει τη χρήση κωδικών πρόσβασης και να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας που παρέχεται από παραδοσιακές μεθόδους. Επιπλέον, η πιστοποίηση FIDO Level 2 περιορίζεται μόνο σε συσκευές ασφαλείας που βασίζονται σε υλικό, όπως τα YubiKeys και έξυπνες κάρτες, που έχουν περιορισμένο περιβάλλον λειτουργίας και υποστηρίζουν βεβαίωση.

Πλεονεκτήματα.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα ασφαλείας όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μια συσκευή FIDO L2, η ID Austria προσφέρει επίσης μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με εναλλακτικές μεθόδους ελέγχου ταυτότητας:

Εύχρηστος. Οι Αυστριακοί πολίτες μπορούν πλέον να πιστοποιούν την ταυτότητα τους σε διαδικτυακές υπηρεσίες μέσω NFC (ανέπαφα) ή USB. Είναι πλέον δυνατός ο καθολικός έλεγχος ταυτότητας σε ολόκληρη τη γκάμα συσκευών, από φορητές συσκευές έως επιτραπέζιους υπολογιστές με ένα μόνο YubiKey – όπου βρίσκεται το κρυπτογραφικό υλικό – που σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες και να πιστοποιούν τον εαυτό τους λίγο πολύ από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή.

Υπογράψτε με ασφάλεια ψηφιακά έγγραφα. Αυτό είναι ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό για τα άτομα, και ενδεχομένως ορισμένες εγγεγραμμένες επιχειρήσεις, που πρέπει να υπογράψουν σημαντικά έγγραφα στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα, ένας χρήστης μπορεί πλέον να υπογράψει ψηφιακά μια συμφωνία ενοικίασης, μια προσφορά εργασίας ή μια φορολογική δήλωση χρησιμοποιώντας το ID Austria. Οι ψηφιακές υπογραφές είναι νομικά δεσμευτικές και έχουν την ίδια αξία με τις χειρόγραφες υπογραφές, γι’ αυτό η χρήση ενός κλειδιού ασφαλείας βασισμένου σε υλικό FIDO L2 είναι ένας καλός τρόπος για τους χρήστες να διασφαλίζουν ότι οι ψηφιακές υπογραφές τους είναι αυθεντικές, ολοκληρωμένες, μη απορριπτέες και προστατεύονται από παραποίηση , πλαστογραφία και άλλες μορφές κυβερνοεπίθεσης.

Συνολικά, η προσθήκη συσκευών με πιστοποίηση FIDO Level 2 στην ID Austria αντιπροσωπεύει μια σημαντική εξέλιξη που ενισχύει σημαντικά τόσο την ασφάλεια όσο και την ευκολία του συστήματος. Με βάση το υπάρχον σύστημα υπογραφών κινητών τηλεφώνων και το Bürgerkarte, η ID Austria δημιούργησε ένα καινοτόμο και ισχυρό σύστημα ψηφιακής ταυτοποίησης, το οποίο θέτει τα πρότυπα για ασφαλή διαδικτυακό έλεγχο ταυτότητας και ψηφιακές υπογραφές. Αυτό χρησιμεύει ως εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία και τα ανοιχτά πρότυπα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις κυβερνήσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας, της ιδιωτικής ζωής και της ευκολίας για τους πολίτες τους.

Πηγή: Dave Pham / Yubico

Μοιράσου το άρθρο!

Εγγραφή newsletter.

Νέα, προσφορές και συμβουλές.

Θέλεις βοήθεια να διαλέξεις YubiKey;

κάλεσε στο 2312 202 404